Nyheder

"Evolutionen har fundet på nogle ganske inspirerende løsninger gennem tiderne, og der er meget at vinde set med geotekniske øjne," siger adjunkt Hans Henning Stutz, der står bag den nye forskning. Foto: Colourbox.

05.05.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Ny forskning: Slangeskind kan give sikrere byggerier

Det kan være en god idé at lade sig inspirere af naturen, når det kommer til udformningen af de bærende elementer af et byggeri. Forskere fra Aarhus Universitet og University of California Davis har fundet ud af, at pæle til fundering kan opnå signifikant øget bæreevne, hvis pælenes overflade er inspireret af slangeskind.

Tillykke til 26-årige Bartlomiej Kotula, som har vundet en best student award for sit speciale. Privatfoto.

07.04.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Best Student Award

Civilingeniør i Byggeri Bartlomiej Kotula har for nylig vundet en best student award for sit speciale, der handler om udviklingen af et BIM-baseret værktøj til understøtning af bæredygtigt bygningsdesign.

AU Engineering har modtaget 489 førsteprioritetsansøgere i kvote 2. (FOTO: Lars Kruse, AU Arkiv)

17.03.2021 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi, Institut for Bio- og Kemiteknologi

Lille fald i antallet af kvote 2-ansøgere til ingeniøruddannelserne

Knap 500 ansøgere har valgt en ingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet som førsteprioritet. Især uddannelserne med vinterstart er populære.

Det nye AU Engineering Profile Magazine 2021 er ude nu. Find link i artiklen til onlineversionen, og besøg vores side for forskning og erhvervssamarbejd på engineering.au.dk/profile.

15.03.2021 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Nyt magasin fra AU Engineering: Sammen skaber vi fremtiden

Grøn omstilling, bæredygtige teknologier og tværfaglige løsninger på samfundets store problemer er omdrejningspunktet for AU Engineerings nye ingeniørvidenskabelige profilmagasin, som er på gaden nu.

Virksomhederne viser stor interesse for ingeniør-praktikanterne fra Aarhus Universitet. På billedet ses Eline Plet-Bundgaard, der i dag  arbejder som rådgivende ingeniør i Atkins, hvor hun også var i praktik. (Foto: Lars Kruse, AU Foto)

08.03.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Bygge-bosser scoutede talenter på Aarhus Universitet

Byggebranchens virskomheder mødte talstærkt op for at møde universitetets ingeniørstuderende til Praktikmatch, som blev afholdt virtuelt i sidste uge.

”Vores projekter ligger næsten altid i tæt bymæssig bebyggelse. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi minimerer vores påvirkning af miljøet,” siger Lars Dithmer, bæredygtighedschef hos Per Aarsleff A/S. Foto: Per Aarsleff A/S

25.02.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Udviklingsprojekt skal demonstrere morgendagens grønne byggeplads

Der har ikke været meget fokus på den grønne omstilling, når det kommer til byggepladser – men der er meget at hente. En række virksomheder og vidensinstitutioner er nu gået sammen om at etablere en fuldskala demonstration af byggepladsen, som den kan se ud i en grønnere fremtid.

Al information om byggeriet og alle dets faser skal indgå i den digitale tvilling, således at der til enhver tid er fuld situationsbevidsthed om byggeriet. Det giver forskerne mulighed for at modellere byggeriets faser ekstremt detaljeret allerede i projektplanlægningen, hvor bl.a. farer og risici kan opdages og handles på proaktivt. Foto: Aarhus Universitet, Jochen Teizer.

22.02.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign, Institut for Elektro- og computerteknologi

Digitale tvillinger skal gøre byggepladser langt sikrere og mere effektive

Kunstig intelligens er et af nøgleordene i to store EU-finansierede projekt, som bl.a. sigter efter at reducere antallet af ulykker og nær-ved-ulykker på byggepladser betragteligt.

”Alene kan man ikke udrette noget virkelig stort. Resultater skabes altid i samarbejde med andre, og jeg går meget ind for at søge inspiration fra andre verdener, så man ikke sidder i sin egen silo og tror, man ved bedst," siger bropioneren Klaus H. Ostenfeld, der er ny adjungeret professor på Aarhus Universitet. Foto: Søren Kjeldgaard.

10.02.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Bro-koryfæ bliver æresprofessor på Aarhus Universitet

Mere end nogen anden har han været med til at pryde det flade, danske landskab med monumentale bygningsværker. Nu er den prisvindende bygningsingeniør Klaus H. Ostenfeld blevet udnævnt adjungeret professor på Aarhus Universitet, hvor han deler ud af sine 55 års erfaringer fra ind- og udland.

1. marts 2021 tiltræder fire nye institutledere ved Faculty of Technical Sciences. Fotos: AU, SDU.

01.02.2021 | Nyt fra ledelsen, AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Nye institutledere til AU Engineering

Aarhus Universitet har den nye ledelse til ingeniørområdet på plads, og d. 1. marts 2021 tiltræder fire institutledere.

Mikkel K. Kragh tiltræder som institutleder for Institut for Byggeri og Bygningsdesign ved Aarhus Universitet d. 1. marts 2021. (Privatfoto)

01.02.2021 | Institut for Byggeri og bygningsdesign

Ny institutleder med store visioner for fremtidens byggeri

Forandringens vinde blæser ind over byggebranchen i disse år. Grøn omstilling, robotter, digitale teknologier og nye materialer har sat gang i i et globalt innovationskapløb, og den nye institutleder for Byggeri og Bygningsdesign vil sikre, at Aarhus universitet kommer med helt i front.

Viser resultater 1 til 10 ud af 31

1 2 3 4 Næste