Aarhus University Seal

3000 ansøgere til ingeniøruddannelserne

Antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet er som ventet faldet en smule i forhold til sidste års rekordoptag.

AU Engineering har fået 1064 førsteprioritetsansøgere igennem kvote 1. (Foto: Ida Jensen, AU Engineering arkiv. Oliver Fridorf)

3000 har søgt ind på ingeniøruddannelse ved AU Engineering. Heraf er 1064 førsteprioritetsansøgere. Det viser den første foreløbige optælling, efter at fristen for kvote 1 udløb mandag d. 5. juli klokken 12. 

LÆS NYHEDEN: Knap 10.000 har AU øverst på listen

Der er tale om et mindre fald på cirka 8 procent i forhold til sidste år, der var et rekordår både for ingeniøruddannelserne og for langt de fleste øvrige videregående uddannelser i Danmark. 

”Corona satte sidste år en stopper for rigtig mange sabbat-drømme, og det betød, at vi oplevede ekstraordinært mange ansøgere. I år ser vi derfor mange steder en mindre tilbagegang i søgningen til universitetets uddannelser, og det gælder også for vores ingeniøruddannelser. Det er forståeligt, at mange unge søger ud i verden, men vi havde selvfølgelig gerne set et andet resultat. Samfundet har mere end nogensinde brug for ingeniører, og vi ønsker derfor at vende søgemønsteret igen hurtigst muligt. Samtidig er vi glade for de mange ansøgere, vi har fået, og vi glæder os til at tage imod de nye studerende. De kan se frem til uddannelser af høj kvalitet og et attraktivt arbejdsmarked efterfølgende,” siger Finn Borchsenius, prodekan ved fakultetet Technical Sciences, Aarhus Universitet. 

Ansøgerne til ingeniøruddannelserne fordeler sig jævnt over både de forskellige ingeniørvidenskabelige fagområder samt diplom- og civilingeniøruddannelserne. 

Tilbagegang i Herning

Også AU Engineerings diplomingeniøruddannelser i Herning oplever et fald i antallet af førsteprioritetsansøgere i forhold til sidste år. 

“Vi har et stort ønske om at tiltrække flere studerende til vores uddannelser i Herning, og det vil vi blive ved med at arbejde for. Virksomhederne i Vestdanmark mangler ingeniører med STEM-kompetencer, og vores tilstedeværelse som universitet i Herning har meget stor betydning for en positiv erhvervsudvikling. Vi er i tæt dialog med Herning Kommune, de omkringliggende gymnasier og virksomhederne, og ved at samle kræfterne, håber vi, at vi kan øge optaget fremover,” siger Finn Borchsenius.

LÆS MERE OM AU Engineering I Herning

Restpladser og vinterstart 

Til de unge, der endnu ikke har søgt ind på en videregående uddannelse, vil det være muligt at søge om optagelse på en ingeniøruddannelse via en restplads. Restpladser annonceres i starten af august. Aarhus Universitet tilbyder desuden vinterstart på mange af ingeniøruddannelserne med studiestart i januar. Her er ansøgningsfristen 1. november.

NÅEDE DU IKKE AT SØGE IND? Læs mere om vinterstart på diplomingeniøruddannelserne


KONTAKT

Finn Borchsenius, prodekan, fakultetet Technical Sciences, Aarhus Universitet