Aarhus Universitets segl

Synkronisering af udstyr

Da laboratoriet har udstyr fra forskellige producenter, kan synkroniseringen af dataopsamlingen ofte godt være lidt af en udfordring. Et typisk scenarie er at vi skal styre aktuatorerne med softwaren fra MTS og samle data op fra flytningsmålere og lastceller koblet til QuantumX fra HBM imens vi foretager en visuel dataopsamling med Aramis. Disse tre systemer taler ikke samme 'sprog' og derfor må vi sende nogle signaler mellem de forskellige apparater for at synkronisere dem.

 

FlexTest 40

FlexTest 40 har forskellige muligheder for at kommunikere med andet udstyr. Der er både tilgængelige analoge udgange og digitale ind- og udgange.

 

Analoge udgange

Begge vore FlexTest 40 har to analoge udgange, som vi normalt sender signaler fra hhv en aktuators last og flytning. Til det er der lavet særlige kabler, der er bestykket så de passer på to indgange på en QuantumX. Stikkene indeholder TEDS (se mere om dette i videoen på siden om QuantumX), så tilslutningen nærmest foregår automatisk.

Kablet ser sådan ud:

 

Stikkene mærket LVDT og LOAD sluttes til QuantumX og stikket i den anden ende sluttes til D/A Output på FlexTest 40:

 

Digitale ind- og udgange / Break-out bokse

Begge vore FlexTest 40 har digitale ind- og udgange, men da den ene FlexTest 40 kan styre to aktuatorer og den anden kun kan styre én, er de digitale kommunikationsbokse forskellige. Break-out boksen til den 'store' Flextest 40 ser sådan ud:

 

Vi benytter normalt kun én udgang til at sende en synkroniseringspuls til QuantumX gennem. På billedet er kablet sluttet til Output 1. Den anden ende af kablet sluttes til QuantumX:

 

Dette stik indeholder TEDS (se mere om dette i videoen på siden om QuantumX), så sensorfilen føjes automatisk til CatmanEasy, når der scannes efter TEDS. For at synkroniseringen skal virke, skal to ting være sat op.

  1. Softwaren på MTS (MultiPurpose Elite eller MultiPurpose Testware) skal være sat op til at sende en puls ud på Output 1 på et givet tidspunkt
  2. CatmanEasy, der styrer QuantumX, skal være sat op til at starte dataopsamlingen, når denne puls modtages

Den grønne LED på stikket herover vil lyse, når der afgives en puls.

 

Break-out boksen til den 'lille' FlexTest 40 ser sådan her ud:

 

Boksen har kun 3 in- og udgange og stikkene og synkroniseringskablet ser anderledes ud, men funktionaliteten er den samme som ved den 'store' FlexTest 40.

 

De digitale ind- og udgange er ens på de to FlexTest 40: